Bridge-Fiets-Vaarvakantie op de Josefien van 13 t/m 17 mei (vol)

Wij hebben een heel bijzondere reis op ons programma staan. We gaan varen met schip Josefien. Dit schip is als het ware een meevarend hotel. Overdag ga je op de fiets van het ene Friese dorp naar het andere langs mooie fietsroutes. Wie wil kan in een groepje meefietsen en wie liever zijn eigen plan trekt kan dat natuurlijk ook doen. Eenmaal aangekomen bij de nieuwe overnachtingsplaats ligt schip Josefien al weer op je te wachten. Natuurlijk gaan we ook varen, bijvoorbeeld als we naar één van de Waddeneilanden gaan. Maar ook als je een dagje geen zin hebt om te fietsen ben je van harte welkom om aan boord te blijven en mee te varen naar ons volgende overnachtingsadres. Schip Josefien is een oud vrachtschip, oorspronkelijk met zeilen en zonder motor, Nu zijn de masten er af en is er een motor in geplaatst. Tussen 2008 en 2013 werd het schip omgebouwd tot passagiersschip, vooral geschikt voor fiets-vaarvakanties. Sinds maart 2022 is het schip van Maarten en Simone. Zij zijn beiden schipper en, wat het allemaal nog mooier maakt, zij zijn ook beiden kok. 

Hier is één van de vele lovende recensies die er op internet te vinden zijn:

Een weekend naar Terschelling met Schip Josefien: Een geweldige ervaring, vooral dankzij de schippers Simone en Maarten. De hutten op dit goed onderhouden voormalige vrachtschip zijn knus en compleet, met een eigen badkamer bij iedere hut. De bedden zijn comfortabel. Overal aan boord zijn er plekken waar je lekker in, of juist uit de zon kunt zitten. Het eten aan boord was geweldig. We werden niet alleen verrast met een uitgebreid ontbijtbuffet, het diner was steeds een culinair hoogstandje, dat het niet gek zou doen in een sterrenrestaurant. Ook als je liever vegetarisch of veganistisch eet. Kortom, een echte aanrader.

 

 

Dit is het schip, drooggevallen op het Wad. 

Hieronder zie je een foto van één van de tweepersoonshutten met aparte bedden.  Links daarvan een foto van het geweldige ontbijtbuffet.De hutten

Er zijn elf comfortabele tweepersoonshutten met allemaal een eigen douche en wc. Er zijn vier hutten met een tweepersoonsbed en zeven hutten met twee enkele bedden. Er zijn opgemaakte bedden, handdoeken, shampoo, zeep en flesjes water.

De verzorging

Het inchecken op maandagochtend is vanaf 10.00 uur, zodat er om 12.00 uur al afgevaren wordt richting Terschelling.
Iedere ochtend is er een luxe ontbijt en je krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. Vier avonden is er een heerlijk 3-gangendiner en op vrijdagavond gaan we als afsluiting nog gezellig met zijn allen uit eten.
Aan boord geniet je van onbeperkt koffie, thee en gekoeld water.

Het bridgen

Je zou het bijna vergeten met al dit leuks, maar we gaan ook nog bridgen. En ook daarvoor hebben we iets bijzonders in petto. Omdat we steeds in andere dorpjes komen gaan we proberen om in die dorpjes bij de lokale bridgeclub te spelen. Mocht dat niet lukken dan is de boot ook prima geschikt om onderling te bridgen. Dus er wordt zeker voldoende gespeeld. Op Terschelling gaan we een fiets-bridgetocht spelen waarbij we iedere ronde in een ander café spelen. Uiteraard zijn er weer meesterpunten te verdienen en prijsjes te winnen.

Prijs

Voor 5 dagen volpension, inclusief het extra diner na het uitchecken, betaal je €895,- per persoon. Je overnacht met twee personen in een hut. Ga je alleen mee dan proberen wij een passende hutgenoot voor je te vinden.

Fietsen

Versnellingsfietsen zijn bij de prijs inbegrepen. Het is mogelijk een E-bike te huren voor € 95,- per midweek, E-bikes zijn beperkt beschikbaar. Het is mogelijk een eigen E-bike mee te nemen, het stallen en opladen van de eigen E-bike kost € 25,- voor de hele reis, ook de ruimte voor eigen E-bikes is beperkt beschikbaar.


Wij adviseren dringend om een annuleringsverzekering af te sluiten.


Inschrijven (Deze reis is vol)

Als je onderstaand formulier invult kom je op de reservelijst voor de reis van 13 t/m 17 mei.