Eilandhoppen met schip Josefien van 20 t/m 26 augustus 2024 

Omdat beide reizen die we gepland hadden met schip Josefien heel snel volgeboekt waren hebben we een derde reis met dit bijzondere schip gepland. In tegenstelling tot de Elfstedentocht waar we vooral fietsen gaan we deze keer meer varen. Onze reis start in Harlingen. De eerste overtocht is naar Terschelling.  Naar welk Waddeneiland de reis daarna gaat is afhankelijk van het weer en de getijden. Wat ook een mogelijkheid kan zijn is dat we gaan "droogvallen" op het Wad. Hoe dat eruit ziet zie je op de foto hieronder. Aan het einde van de reis gaan we via Franeker terug naar Harlingen.

Schip Josefien is een oud vrachtschip, oorspronkelijk met zeilen en zonder motor. Nu zijn de masten er af en is er een motor in geplaatst. Tussen 2008 en 2013 werd het schip omgebouwd tot passagiersschip, vooral geschikt voor fiets-vaarvakanties. Sinds maart 2022 is het schip van Maarten en Simone. Zij zijn beiden schipper en, wat het allemaal nog mooier maakt, zij zijn ook beiden kok. 

Hier is één van de vele lovende recensies die er op internet te vinden zijn:

Een weekend naar Terschelling met Schip Josefien: Een geweldige ervaring, vooral dankzij de schippers Simone en Maarten. De hutten op dit goed onderhouden voormalige vrachtschip zijn knus en compleet, met een eigen badkamer bij iedere hut. De bedden zijn comfortabel. Overal aan boord zijn er plekken waar je lekker in, of juist uit de zon kunt zitten. Het eten aan boord was geweldig. We werden niet alleen verrast met een uitgebreid ontbijtbuffet, het diner was steeds een culinair hoogstandje, dat het niet gek zou doen in een sterrenrestaurant. Ook als je liever vegetarisch of veganistisch eet. Kortom, een echte aanrader.De hutten

Er zijn elf comfortabele tweepersoonshutten met allemaal een eigen douche en wc. Er zijn vier hutten met een tweepersoonsbed en zeven hutten met twee enkele bedden. Er zijn opgemaakte bedden, handdoeken, shampoo, zeep en flesjes water.


De verzorging

Het inchecken op dinsdagochtend is vanaf 10.00 uur, zodat ook de dinsdag een volwaardige dag is waarop ook al gefietst wordt.
Iedere ochtend is er een luxe ontbijt en je krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. Zes avonden is er een heerlijk 3-gangendiner. De reis eindigt op maandagochtend 26 augustus na het ontbijt.
Aan boord geniet je van onbeperkt koffie, thee en gekoeld water.


Het bridgen

Iedere avond is er de mogelijkheid om te bridgen. We gaan proberen om een aantal avonden mee te spelen bij de lokale bridgeclub. Mocht dat niet lukken dan is de boot ook prima geschikt om onderling te bridgen. Dus er wordt zeker voldoende gespeeld. Uiteraard zijn er weer meesterpunten te verdienen en prijsjes te winnen.


Prijs

Voor deze 7-daagse reis met volpension van dinsdag 20 augustus 10.00 uur tot maandag 26 augustus 10.00 uur betaal je € 1045,- per persoon. Je overnacht met twee personen in een hut. Ga je alleen mee dan proberen wij een passende hutgenoot voor je te vinden.


Fietsen

Versnellingsfietsen zijn bij de prijs inbegrepen. Het is mogelijk een E-bike te huren voor € 125,- voor de hele week. Het is ook mogelijk een eigen E-bike mee te nemen, het stallen en opladen van de eigen E-bike kost € 35,- voor de hele week, neem je je eigen fiets zonder ondersteuning mee dan kost dat € 25,- voor de hele week.


Wij adviseren dringend om een annuleringsverzekering af te sluiten.


Inschrijven 

Deze reis is helemaal vol. je kunt je nog inschrijven voor de reservelijst, je kunt dan mee als er iemand afvalt.